12.12.2017

Zmodernizowana kantyna Warsaw Trade Tower

ZOBACZ WIĘCEJ

Zarządzanie

Kontrola dostępu – szerokie możliwości, wygodna obsługa zdalna i lokalna

Urządzenia mobilne, jeśli tylko mają połączenie z Internetem, mogą z powodzeniem służyć do sterowania nawet złożonymi instalacjami z dowolnego miejsca na świecie.

BUMA Service przejmuje w zarządzanie portfel nieruchomości Octava FIZAN

W skład funduszu wchodzi łącznie 7 nieruchomości i parking na ok. 1800 miejsc. Wszystkie z nich znajdują się w Warszawie, a właścicielem jest Octava Property Trust.

Stress management, czyli zostaw stres za drzwiami biurowca

Z badania „The Workforce View in Europe 2017”, że Polacy są najbardziej zestresowaną nacją w Europie.

Kompleksowe zarządzanie budynkiem – prosta droga do wygody i oszczędności

Techniczne zarządzanie budynkiem to od dawna nie tylko proste prace konserwacyjne, ale też i wieloaspektowe, specjalistyczne naprawy różnego rodzaju awarii.

Najemcy otrzymali 641 mkw. nowoczesnej przestrzeni, zaprojektowanej zgodnie z najnowszymi trendami w aranżacji wnętrz komercyjnych z funkcją gastronomiczną

Inwestycja była kontynuacją działań z zakresu rebrandingu obiektu i jednocześnie odpowiedzią na potrzeby osób pracujących przy ul. Chłodnej 51. Proces przeprowadzono z inicjatywy właściciela budynku – Akron Investment Central Eastern Europe II i jego asset managera – firmy Heitman. Za projekt odpowiedzialny był architekt Andrzej Grabowski.

WTT ceni głos i zdrowie najemców. Tym razem wolski biurowiec może pochwalić się zrewitalizowaną kantyną dla pracowników. Powierzchnia 641 mkw., zlokalizowana na pierwszym piętrze obiektu, została zaplanowana zgodnie z najnowszymi trendami w aranżacji wnętrz komercyjnych o charakterze usługowo-gastronomicznym. Kantynę podzielono na strefy ze względu na ich funkcje użytkowe np. szybkiego wydawania posiłków, live cooking, bar, kuchnię czy strefę konsumpcyjną. Ostatnia dysponuje zróżnicowanymi stanowiskami, gdzie posilić się mogą zarówno pojedyncze osoby, jak i duże grupy. Pracownicy mogą zjeść tu zarówno szybki lunch, jak i zrelaksować się przy kawie i domowym cieście. W strefach bezpośredniego kontaktu użytkowników z wnętrzem kantyny, postawiono na najwyższej jakości materiały – lite drewno i naturalny kamień. Nie zapomniano również o meblach, które nawiązują do klasyki loftowego dizajnu. Bar i częściowo otwarta kuchnia to stal nierdzewna i płytki ceramiczne. A ze względu na klientów kantyny – pracowników biurowych, zrezygnowano z górnego oświetlenia na rzecz niżej wiszących lamp o cieplejszej barwie dającej możliwość odpoczynku, również dla oczu. Proces zrealizowano z inicjatywy właściciela budynku – Akron Investment Central Eastern Europe II i jego asset managera – firmy Heitman, po analizie wyników badania ankietowego przeprowadzonego wśród pracowników biurowca. Za projekt odpowiedzialny był architekt i technolog Andrzej Grabowski, który od lat wspiera rozwój sieci Connect. Operatorem kantyny, biorącym udział we wdrażaniu zmian jest firma Connect Lunch Bar.

„Zasady zdrowego żywienia“ sporządzone przez Instytut Żywności i Żywienia wskazują na spożywanie „4-5 posiłków co 3-4 godziny”, jako optymalne. Systematyczne odżywianie, z jednym ciepłym posiłkiem w ciągu dnia, np. lunchem, ma kluczowe znaczenie dla funkcjonowania naszego organizmu. Odpowiednia dieta dodaje energii do działania, zmniejsza zmęczenie i zwiększa wydajność mózgu. Przerwy na posiłki w ciągu dnia pomagają odpocząć oczom od monitora, a wspólne jedzenie z kolegami z pracy sprzyja integracji i pomaga w nabraniu dystansu do zawodowych obowiązków. Dlatego w kantynie WTT codziennie serwowane są świeże dania wegetariańskie oraz mięsne, a menu udostępniane jest na dedykowanej platformie internetowej. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom najemców platforma dostępna jest również jako aplikacja mobilna na urządzeniach z systemem Android oraz iOS. Za jej pośrednictwem można korzystać ze wszystkich usług dostępnych na terenie biurowca.  

Jak komentuje Izabela Kapil – Vice President Portfolio Management – Europe w Heitman: – Kantyna stanowi trzon bogatej oferty żywieniowej dostępnej na terenie WTT, dlatego dostosowanie jej do oczekiwań osób pracujących w biurowcu było jednym z najważniejszych celów inwestora w ramach realizowanej strategii modernizacji i rebrandingu obiektu. Poza nią pracownicy mają do dyspozycji m.in. kawiarnię, piekarnię oraz wspólną jadalnię dla osób preferujących kuchnię domową.  

Trendy na rynku usług żywieniowych w obiektach komercyjnych dostrzega również firma Connect Lunch Bar – operator kantyny w WTT, co komentuje Andrzej Grabowski – architekt odpowiedzialny za zmianę jej koncepcji. – Nie przez rewolucję a ewolucję. Wraz z Markiem Dębickim właścicielem kantyn Connect przez ostatnie 10 lat patrzyliśmy jak zmienia się rynek i oczekiwania naszych klientów. W pierwszych konceptach stawialiśmy na smaczne i szybkie jedzenie. Teraz gdy oczekiwania naszych klientów są inne, wprowadzamy usługi livecooking oraz przykładamy jeszcze większą wagę do komfortu i różnorodności, co można zaobserwować w ostatniej realizacji w budynku WTT.